Dj Vrh – Intervju

1492346_763078483788990_5080229007335547886_o

Hip-Hop Vijesti na Facebooku

VRH

Objasni nam što je to Dj i čim se bavi?

DJ je netko ko u klubu pušta muziku na način da umixaje nadolazeću stvar sa prethodnom. Postoje također DJ-evi u bendovima koji rade šta bend traži od njih.

Gdje si upoznao današnje prijatelje?

Od svugdi pomalo, Split nije velik grad pa su tako svi koji su se bavili nečim alternativnim zalazili na više manje ista mista.

Koji je tvoj doprinos kao Dj u Kiši Metaka i što radiš za njih?

Moj posao u kao DJ u Kiši Metaka je puštati beatove i na neki način davat prostor MC-evima da komuniciraju sa publikom na refrenima ili nekim ključnim riječima poput “gyros” ili “kedžo”. Također skraćivat višak beat-a di repaju ljudi koji ne nastupaju i malo amaterski scratch-at.

Mix/Master : Vrh. To stoji u opisu kada uđeš na you tube. Što je mix/master?

Mix je namištavanje više kanala da zajedno proizvedu šta kvalitetniji zvuk stvari. To se odnosi uglavnom na EQ-ing, kompresiranje i slične stvari. Master je proces u kojem dovodiš stvar na razinu da je se može slušati od mp3-playera i radia pa do hi-fi sistema i klubova, a da dobro zvuči na svemu.

Jesi li puštao glazbu u klubovima prije Kiše Metaka?

Naravno, tako sam i došao do DJ pozicije u Kišu Metaka. Već 11 godina sam rezident DJ na Loopjunkies drum and bass večerima “Karantena” u klubu Kocka. Također sam u tom periodu nastupao diljem Balkana, Španjolske, Irske i Austrije i tako.

Reci nešto o iskustvu u radu kao Dj, koliko se zahtijeva talenta i rada da se postane Dj?

Sama tehnika mixanja i ne zahtjeva neki talent i rad, scratch DJ-evi su skroz druga prića. Posao DJ-a je da zabavi ljude, ne bude dosadan i iznenadi ih nečim šta još nisu čuli.

Opiši nam svoj zvuk i od čega je nastao?

Nemam svoj zvuk i nastaje konstantnim eksperimentiranjem…i puno gare

Imaš svoj soundcloud, tamo su tvoji radovi?

Imam na adresi soundcloud.com/vrh, tamo su uglavnom stvari koje su izdane ili besplatne.

Što voliš poslušati od stranog repa?

Spark master tape, Riff raff i R.Kelly uglavnom.

 

Komentiraj